Et spirituelt blindspot

 

De udfordringer jeg har lige nu i mit liv, har fået mig til at stille mig selv et vigtigt spørgsmål. Og svaret på det spørgsmål, kom til mig tidligere i går.

 

Men først skal du vide dette.

 

Når du forholder dig til de følelser, andre aktiverer i dig, kaster du lys på områder i dig selv, der har ligget i mørket. Med mere lys følger større bevidsthed. Større båndbredde og mere rummelighed.

 

Jo mindre bevidst du er om dit eget mørke, dine egne skygger, jo mere vil du reagere på andre mennesker og oplevelser. Ikke nødvendigvis udad, men altid indad.

 

Så ved at tage ansvar for dine reaktioner, forholde dig til de følelser der aktiveres i dig gennem andre, får du mulighed for at løfte din bevidsthed og din energifrekvens. Det er gaven, og det, som al udvikling handler om.

 

Når du peger ud, giver andre skylden for dine følelser, for dine reaktioner, skaber det blot mere frustration i dig. Og løser sjældent noget. Dine følelser er dine, og de er dit ansvar. Hvad andre gør er deres.

 

Når du er bevidst om dette, så bliver du måske i situationer, selvom de er ubehagelige, og vender det mod dig selv.

Tænker, “måske er det mig?”

 

MEN

Er det altid dine egne skygger, du konfronteres med, når du reagerer på andres opførsel?

Det er et spørgsmål, der har fulgt mig et stykke tid.

 

For jo mere ansvar jeg har taget for mit eget, jo mere nægter jeg at spille en rolle i andres skyggeteater. Og jeg oplever, det i nogle tilfælde kan afføde frustration, anklager og vrede.

 

Og spørgsmålet er, om vi, du og jeg, bare igen og igen skal udsætte os for projektioner, beskyldninger, kritik, afstand, manglende respekt? Er det altid mit eget – uanset, hvor bevidst jeg er?

 

Svaret på det spørgsmål kom til mig her til morgen.

 

Når du  påtager dig ansvar for noget, der ikke er dit, befinder du dig i et spirituelt blindspot, hvor ubevidsthed får lov til at overgå bevidsthed.

 

Samtidig giver den person der trigger dig, dig en chance for at helbrede noget i dig selv.

 

Så spørgsmålet bliver, hvornår du skal sætte en grænse. Og det kan du kun selv vide. Men den skal ikke  sættes for tidligt. Og ikke så sent, at du tillader overgreb mod dig selv.

Få min 10 siders TJEKLISTE på pdf

Find ud af hvor i dit liv du er utro 

mod dig selv 

Den giver dig svar på hvordan det påvirker dig selv og dine relationer, og hvordan du kan opdage det.

PS. Den koster kun din email og du får samtidig fri adgang til mit inspirerende nyhedsbrev, 

som du let kan framelde dig.