Om traumer og hvorfor terapi ikke altid virker

Birgitte-om-at-blive-set-rigtigt

Er du en af de mange, der har prøvet flere former for terapi uden at opnå det, du drømte om? Der er sket noget, men ikke nok? Og nu tænker det må være dig, der er noget galt med?

Så læs med her, for det er der nogle sandsynlige grunde til, og det har intet med dig at gøre.


De mest usynlige traumer sker indenfor de første 7 år af vores liv. De er usynlige, fordi de bliver en del af vores opfattelse af livet, de briller vi ser alting igennem. Og derfor er vi slet ikke klar over, at det kan være anderledes.


De færreste kan bevidst huske, hvad der skete i de år. Og selv det der huskes, kan, for os som voksne, virke ligegyldigt, som en lille ting. Derfor undervurderer vi ofte, hvilken virkning det muligvis kan have haft på vores liv.

 

Det skete kan, i kombination med vores ubevidste fortolkning af det, sætte kim til senere mistrivsel på mange forskellige måder. En følelse af ikke at være god nok eller værdifuld, kan eksempelvis udmønte sig i såvel anoreksi som i ikke at kunne gennemføre en uddannelse eller en udpræget kontrol og perfektionisme.

For at opnå en ægte forløsning kræver det, at der arbejdes både bevidst og underbevidst, ellers vil der kun ske en lille forandring, som du sikkert føler, du skal arbejde hårdt for at opnå.

Det vil sige tre lag af bevidsthed.
Tanker, følelser og fysisk i kroppen.

Men hvis de traumer vi har, er kommet endnu før? Hvis en følelse bare har været der altid, kan den både være opstået i et eller flere tidligere liv.

Og endnu mere vildt (næsten), er videnskabens opdagelse af epigenese. Hvilket vil sige, at det også er muligt at arve traumer fra vores forfædre. Forældre, bedsteforældre og endnu længere tilbage.

Hvis det er tilfældet for dig, (og jeg vil sige, at ALLE mine klienter har noget med fra tidligere liv, der forstyrrer i dette liv, så det er ikke en sjælden gang imellem det er tilfældet), så bliver det helt nødvendigt også at arbejde i det fjerde lag af bevidsthed, som er på energiniveau eller sjælsniveau.

Det er ikke farligt, tværtimod er det en meget smuk oplevelse.

Og en klar forudsætning for at traumet bliver løst rigtigt. Og ægte transformation sker.

Så derfor skal der arbejdes i fire lag af bevidsthed. Hvis du ikke har været i en form for terapi der arbejdede sådan, er det en sandsynlig forklaring på, at du ikke har opnået det, du ønskede.

Få min 10 siders TJEKLISTE på pdf

Find ud af hvor i dit liv du er utro 

mod dig selv 

Den giver dig svar på hvordan det påvirker dig selv og dine relationer, og hvordan du kan opdage det.

PS. Den koster kun din email og du får samtidig fri adgang til mit inspirerende nyhedsbrev, 

som du let kan framelde dig.