De-sorte-faar-del-5-Uroerlige

`De Urørlige´og det usynlige

KLUMME

 

Husker du den franske film De Urørlige? Driss er den unge sorte mand, der er indbegrebet af alle de fordomme, vi måtte have om et sort får.

Hans forventninger til sig selv, til livet og til det at få et job, er lig nul, så han søger udelukkende jobbet som handicaphjælper hos en rigmand for at få en underskrift, så han kan få bistand.

 

De to hovedpersoner er som nat og dag, og hudfarven er kun begyndelsen.

Skrevne som uskrevne regler, Driss bryder dem alle. Hans humor, direkte facon og evne til at se mennesket bagved handikappet er charmerende, befriende ægte, direkte og ukompliceret.

 

Han hjælper sin arbejdsgiver, manden der er lammet og er helt afhængig af andre menneskers hjælp hele døgnet, til at leve, ikke blot overleve. Og hans arbejdsgiver hjælper Driss til nøjagtigt det samme.

 

For pointen er, at deres forhold og gensidige respekt fremkalder kvaliteter hos dem begge, der bringer deres individuelle evner i spil.

At Driss bliver kunstmaler fremfor bistandsmodtager, og den handikappede mand bruger sin kunstforståelse og kontakter til at sælge Driss´ værker, er et eksempel på deres individuelle brug af evner og ligeværdige samarbejde.

 

At det også er en sand historie, gør den kun bedre.

 

Da jeg blev givet ideen om at skrive klummerne om De Sorte Får, kom denne film med det samme intuitivt til mig. Og tilsammen har de to ting gjort mig mere tydeligt bevidst om mit kald i livet. For alt er i mig, som det også er i dig, det skal bare bevidstgøres, og det sker gennem udvikling. Indsigterne lander, når du er klar.


Det er jeg nu.

For det, jeg ser i andre mennesker er det, de kan blive. Ikke det de er. For det de fleste er, er begrænset af de allerede opnåede erfaringer.

 

Da jeg arbejdede som lærer, var det tydeligt at se, at selv elever i de helt små klasser er begrænset af det, de tror de er, eller det, de tror de kan. Begrænset af en bestemt måde at tænke på, som bekræftes af både forældre og lærere.

 

Så ved at fjerne det usynlige loft og give dem muligheden, værktøjet, gøre det usynlige synligt, vokser de ud over det, de tror de kan, og ind i noget der er større og mere sandt.

 

De skal bare ses rigtigt.
Det skal du også. Ligesom jeg skulle og skal.
Ligesom Driss og manden i kørestolen skulle.

 

For vi indeholder alle mere end det umiddelbart synlige. Vi indeholder evnen til at vokse.

Og når vi gør det, træder vi ud af rollen som sort får, og bliver urørlige.

 

Tryk på billedet herunder og gå direkte

til sidste del af De Sorte Får

 

DEL 6

Det nemt at blive det sorte får.

Den, som truer det bestående og kendte,

er også den, der ikke passer ind.

 

Få min 10 siders TJEKLISTE på pdf

Find ud af hvor i dit liv du er utro 

mod dig selv 

Den giver dig svar på hvordan det påvirker dig selv og dine relationer, og hvordan du kan opdage det.

PS. Den koster kun din email og du får samtidig fri adgang til mit inspirerende nyhedsbrev, 

som du let kan framelde dig.