De-sorte-faar-del-4-Vinderaktien

At være sort får er en vinderaktie, der giver mere og mere for hver gang den bliver indløst

KLUMME

 

Guderne skal vide, at der livet igennem bliver sat ind på en konto vi kan kalde smerte- og tabskontoen, bare fordi vi er mennesker. Men som sorte får bliver der sat mere ind på den konto, end der gør for de fleste andre. Derfor kan vi også høste mere vækst, udvikling og modning, hvis vi forstår kontoens rette formål.

 

Uanset hvad vi tror på af guddommelig magi, energi og bevidsthed, er der noget, vi ikke behøver at tro på, men konkret kan forholde os til blot ved at observere livet. Helt fra den spæde begyndelse søger det lille barn mod udvikling. Mod at kunne mere og mere selv, mod at vokse, lære og udvide grænserne for hvor langt deres verden går. De tør og de bliver ved, selv når de falder, og det gør ondt.

 

Det er livet i en nøddeskal. Alting modnes gennem udvikling. En udvikling der aldrig stopper, eller rettere aldrig bør stoppe.

 

Derfor fyldes der op på smerte- og tabskontoen gennem livet. Fra start til slut. For når selve meningen med livet er læring, udvikling og vækst, skal der naturligvis bruges redskaber, der fremmer den proces mest muligt. Og den effekt har smerte og tab i særlig grad, og i væsentlig højere grad end komfort, sikkerhed og behagelighed. Med hånden på den varme kogeplade, kan vi godt finde ud af at flytte os hurtigt.

 

Og det er netop meningen med smerte- og tabskontoen. Vi skal lære af det, der er sket os, udvikle os gennem de udfordringer der er eller har været, vokse og modnes som mennesker ved at transformere mørke, svigt og nederlag til lys og flow. Ikke lade vores fine egenskaber og kvaliteter begrave i tristhed og tyngde, men lade dem blomstre og give os nye muligheder.

 

Men i modsætning til det lille barn, er vi voksne mennesker ofte styret af frygt. Og alt det, der der er sat ind på smerte- og tabskontoen gennem livet, får lov til at blive stående og fortsætte med at formere sig kvit og frit. Selvom det medfører konflikter, negative følelser og en masse ubehageligheder, er det her trygheden befinder sig. For det har vi jo overlevet. Det ved vi, hvad er.

 

Vi bilder os ind, at det er livets vilkår. Samtidig kæmper vi med de samme udfordringer igen og igen, bliver syge og overanstrengte, sover ikke om natten, bekymringerne står ud af begge ører og vi venter kun på at depressionen lægger os helt ned.

 

Og så er det, at vi slet ikke får øje på gaven. Vinderaktien vi har på hånden, som blot skal indløses for at give gevinst. Udfordringer der transformeres til indsigt, bliver til guld på værdikontoen. Det kræver vilje og det kræver mod. Men først og fremmest kræver det en personlig beslutning om, at vi – du og jeg, er mere værd, end det liv vi lever lige nu.

 

Og måske et enkelt blik på hvad det koster at blive hvor vi er. Nu og på den lange bane. Resultatet står ikke som i et regnskab med to pæne streger under. For vi kender det ikke.

 

Men alt hvad du transformerer fra smerte- og tabskontoen, sætter du ind på værdikontoen. Og jo mere der står der, jo bedre bliver dit liv og jo bedre bliver din fremtid. På alle områder.

Det siger sig selv.

5

Vi indeholder alle mere end det umiddelbart synlige. Vi indeholder evnen til at vokse.


Få min 10 siders TJEKLISTE på pdf

Find ud af hvor i dit liv du er utro 

mod dig selv 

Den giver dig svar på hvordan det påvirker dig selv og dine relationer, og hvordan du kan opdage det.

PS. Den koster kun din email og du får samtidig fri adgang til mit inspirerende nyhedsbrev, 

som du let kan framelde dig.